We zijn een kerkkoor wat eens in de 2 weken de dienst verzorgt in de Petruskerk, kloosterdreef, in Eindhoven, Woensel

Programma mei 2019


Op zondag 12 mei zongen we de St. Canisiusmesse van Johann Kircher. Daarbij motetten van Klonowski (Gaude Mater), Maierhofer (The Lord bless you) en Haagh (Ave Maria).

Op zondag 26 mei zingen we de Missa Minima van onze dirigent Hans Keij. Hij heeft deze twee-stemmige mis gecomponeerd voor de gevallen dat een stemsoort van het koor eens een keer wat zwakker bezet is. We zingen daarbij enkele van de wisselende Gregoriaanse gezangen van deze 6e zondag van Pasen, als ook motetten van Somma en Rutter.

Programma april 2019


Op zondag 14 april zongen we Missa Simplex van Piet Stalmeier. Daarbij motetten van Vail, Gallus en Schubert.

Op donderdag 18 april (Witte Donderdag) zongen we om 19u de Petrusmis van onze dirigent Hans Keij. Daarbij passiemotetten van Rossini, Mozart en Bach.

Op Paasdag, 21 april zongen de Missa brevis in D, KV 194 van Mozart. daarbij Paasmotetten van Wood, Mozart en Händel.

Op zondag 28 april zullen we niet zingen vanwege de afwezigheid van onze dirigent/organist.

Nieuwe leden gevraagd


We kunnen in ons koor nieuwe zangers gebruiken van alle stemsoorten, maar vooral naar alten en bassen zijn we op zoek.  Kom eens vrijblijvend binnenlopen op onze repetitie van donderdagavond 20 uur in het parochiezaaltje naast de pastorie van de Petruskerk. Luister of zing gewoon met ons mee. Het is bij ons gezellig en inspannend. We hebben een professionele dirigent/organist. Er zijn koffie en thee onder de pauze en we hebben, in plaats van een contributie, een vrijwillige bijdrage.

U kunt ons ook een bericht sturen via de contact-link of U kunt een mailtje sturen naar jan.coenders@chello.nl